2024 június 25, kedd

Eprespark – Kata és Gergő nagy napja

Forgatókönyv, az esküvős szakemberek bibliája

Eprespark esküvő
Az esküvői meghívó Varró Réka grafikus munkája

Egy esküvő napja mindig precíz, pontos forgatókönyv alapján valósul meg. Percekre bontott, szigorú időbeosztást készít az esküvőszervező, nincs késés, valamennyi helyszínen – vendégfogadás, szertartás, étkezés, desszertasztal, buli – minden dekorációs elemnek a helyén kell lennie a meghatározott időre, még a tyúkhúsleves alatt is akkor kell elzárni a gázt, amikor a vendégek helyet foglalnak az asztaloknál. A forgatókönyv előtt valamennyi szolgáltató meghajol, ez az esemény bibliája.

Csikós Hajni, Shine Rendezvényszervezés
Csikós Hajni esküvőszervező- Shine Rendezvényszervezés

Egyetlen tényező felett nincs hatalma az esküvőszervezőnek. Ez az időjárás. B-terv azonban – jó esetben – mindig van, hiszen ezt a napot nem moshatja el az eső.

Borul, de nem az esküvő

A dekoratőr, Balogh-Horváth Judit, a Vintage Dekor-Provance Esküvő tulajdonosa reggel tíz órakor kezdi munkáját, amikor a csokorban büszkén álló tulipánok között átsuhan egy bohókás szellő. Judit föltekint az égre, háromig számol és máris pontosan tudja, a kerti esketést elmosná az eső. Gyors döntés, pillanatok alatt átszervezi a dekorációt, indul a B-terv. Bár az Epresparknak mesés kültéri eskető pavilonja van, a mai nagy nap a kristályokkal teli, csodálatos, ezüstben csillogó teremben kerül megrendezésre.

Balogh-Horváth Judit dekoratőr
Balogh-Horváth Judit dekoratőr, virágkötő – Vintage Decor – Provance Esküvő

Tökéletes a harmónia a Judit által megálmodott dekoráció és az Eprespark díszterme között.

Amikor a sors citromot ad, használd dekorációként

Az elegáns berendezést és fémes ragyogást játékossá teszi a napsárga, a fehér és a zöld élénksége, frissé a – most, hogy az eső elől bemenekültek – fanyargó citrusok sokasága. Igen, a gyümölcsök valódiak, tökéletes kiegészítői egy élénk tavaszi esküvőnek. Párosítva a királynői liliomokkal, tulipánokkal, illatozó rózsákkal, büszkén mosolyognak és sugározzák az örömöt.

Esküvői dekoráció

Esküvői dekoráció

Esküvői dekoráció

Kijelenthetjük, hogy nem muszáj ahhoz az Amalfi-parton lenni a tenger fölött, hogy egy sikkes, mediterrán jellegű dekorációt készítsünk. Sőt, a teljes grafikai anyag – amelyet Varró Réka készített -, a meghívó, az ültetőkártyák, a menülap is ezt a témát vitte tovább, hozzájárulva a citrusos témájú esztétikumhoz.

Esküvői dekoráció

Tuti tippek az Epresparkhoz

Amellett, hogy az Eprespark Panzió és Rendezvényháznak már a neve is végtelenül kedves, hallatán egyből az apró, ínycsiklandó, lédús, édeskés, ám roppant elegáns – pláne pezsgővel – gyümölcsökre gondolunk. De nem ez az egyetlen pozitívuma az Epresparknak. Tökéletesen megfelel egy biztonságos, B-terves rendezvényhelyszínnek, pillanatok alatt át lehet szervezni a kerti ceremóniát beltérire. Másrészt, ha több külföldön élő vendéget is várunk, vagy maga a pár él külföldön, a reptér (meggyőződésem, hogy most elkezdted dúdolni EZT) közelsége megkönnyíti az ide érkezést. Külön extra, így a násznépnek elsietnie sem kell a buli után, harmincnégy rendkívül kényelmes és kellemes szobával rendelkezik a helyszín. A reggelit pedig – akár csak a teljes esküvői menüt – saját éttermük, az Epres72 Bistro biztosítja. Akár csak a menyasszony-szobát a készülődéshez. Ahová most be is lesünk.

A menyasszony szó a szépség szinonímája

Minden menyasszony gyönyörű. Ám, ha van mellette egy fodrász és egy sminkes, ez a szépség hibátlan is lesz. Arról nem beszélve, hogy végtelen nyugalmukkal, rendkívüli – ez annyira jellemzi a szépségipar szakembereit – empátiával kitűnő hallgatóság. Nincs olyan menyasszony, akit ne nyugtatnának meg a fodrász és a sminkes szavai, miközben készül az alkotás.

Staudt Hanna hairstylist

Kata frizuráját Staudt Hanna alkotta meg, aki így mesélt a kreációról:

„A gyönyörű, sűrű, hátközépig érő hajával öröm volt dolgozni. Elegáns frizurát álmodtam meg számára, az egyik oldalon egy nagy hullámban futott hátra a haja a kontyba. Előkészítéskor nagyobb átmérőjű hajsütővassal hullámosítottam az egész frizurát, emeltem meg a tövét, amelyből aztán a betűzött kontypárnára építettem föl a kontyot. Ez a hajviselet több stílusú ruhához is remekül passzol, akár a letisztult vonalhoz is, ám a könnyedebb, lazább megjelenéshez is.”

Hegedűs Dorina menyasszonyi smink

Kata sminkjét Hegedűs Dorina készítette el, aki most beavat bennünket a kulisszatitkokba:

„A nagy nap előtti hetek nem éppen a legstresszmentesebbek, így egy hidratáló és bőrnyugtató előkészítés az első lépés. Ezt követi a smink, bőrtípusnak megfelelő alapozással, természetes hatású kontúrral és pirosítással. A szemek esetében a klasszikusnak mondható barnás satirt alkalmaztam, a tekintet kiemelésére a külső szemzugban apró sötét tust, illetve a ragyogás kedvéért a szemhéjat gyöngyházfényű, csillogó pigmentporral díszítettem. Kata száján üde, rózsaszínes rúzst használtam, amely igazán kiemeli szépségét. Úgy gondolom, ez a legfontosabb a sminkben, megtalálni a nő szépségjegyeit és hangsúlyozni azokat.”

Nagyon fontos a menyasszony számára, hogy az esküvője napján olyan szakemberek vegyék körül őt, akik nem stresszelik, hanem hasznos tanácsokkal látják el, és megnyugtató jelenlétük támogassa őket ezekben az izgalmas pillanatokban. Hiszen minden menyasszony úgy ébred ezen a reggelen:

Ez élete legszebb napja…

Esküvői szertartás Pintér Andrea szertartásvezető

Kijelented-e?

Éld át a pillanatokat! Minden ifjú férj és feleség arról számol be, hogy hihetetlenül gyorsan elröpült az a nap, amelyre oly sokáig vártak, hónapokon át készültek, tervezték. Adjatok egymásnak időt, sőt, állítsátok meg az idő kerekét, feledkezzetek bele a fotózásba, akár a szertartás előtti percekbe is, amikor a testetek, s lelketek is a legszebb ünneplőbe öltözött már egymásnak.

Pintér Andrea szertartásvezető

Pintér Andrea szertartásvezető

Pintér Andrea szertartásvezető

Pintér Andrea szertartásvezető

Pintér Andrea szertartásvezető

Az örök szerelem és az elszánt férfiak jelképe:

A jegygyűrű

A jegygyűrű az örök szerelem és a házasság jelképe. A pár az esküvője napján egymásnak fölhúzza, s viseli az örökkévalóságig, hogy a világ lássa, elkötelezett a szívük, a lelkük, ők házasok.

Kata és Gergő számára a jegygyűrűket a Crico Ékszer tulajdonosa, Tegzes Csabi ötvös készítette el.

Crico ékszer jegygyűrű

A rozé és fehérarany gyűrűk prémium minőségben, gyémántokkal teljesen körbekövezve készültek, fazonban, arányaiban és színeiben is tökéletesen passzolnak egymáshoz.

Crico ékszer jegygyűrű

Csabi azt mondja, hogy munkáival az elszánt férfiak, és az életük nagy napjára készülő párok igényeit igyekszik maradéktalanul kielégíteni, klasszikus, modern és egyedi fazonokban, az elmaradhatatlan briliánsok kíséretében.

Crico ékszer jegygyűrű

Kata a szertartás alatt a Bablena Esküvői Ruhaszalon Amarilla ruháját viselte.

A Bablena letisztult ruhában a legnagyobb. Ezek a tulajdonos, Rita kedvencei is, ám aki egy picivel többre vágyik, kap némi csillogást és extra hátkivágást.

A „sok boldogságot”-pillanat

Pintér Andrea szertartásvezető

Pintér Andrea szertartásvezető

A kreatív fotózás

Eprespark kreatív fotók

Bablena menyasszonyi ruha

„Legyen a ruhád a valami új, ne a valami kölcsön!”

Rita azt tanácsolja a menyasszonyokat, hogy vásároljanak bátran, hiszen többnyire ugyan annyiba kerül az új ruha, mint egy kölcsön. Örökre megtarthatod. Vagy akár tovább is ajándékozhatod, vagy – amennyiben a fazon engedi – át is alakíttathatod a fenntarthatóság jegyében.

Kata kreatív fotózásához viselt ruhája, a Magnólia Sellő. Letisztult, elegáns költemény. Rita imádja ezt a stílust, és bíztatja a menyasszonyokat, hogy bátran merjék viselni e fazont. S hogy mivel?

Bablena esküvőiruha és fátyol

Fátyollal!

Ez a menyasszonyok éke, koronája, jelképe, azonban az egyik legnagyobb dilemmája is. Fátyol, vagy nem fátyol? Természetesen fátyol! Ám nem mindegy, hogy milyen. Rita most megmutatja:

Bablena esküvői ruhaszalon - Rita
Sáránszky Rita, a Bablena Esküvői Ruhaszalon tulajdonosa

Kata fátyla kettő és fél méter hosszú, másfél méter széles tüll, amelyet Rita édesanyja készített, kézi munkával, szívével-lelkével, beleöltve minden jókívánságát a menyasszony számára.

Mutatok még egy csodálatos kiegészítőt, sőt, egy teljes kollekciót, amely annyira kifinomult és elegáns, hogy nyugodtan lehet belőle duplázni, triplázni is.

A gondos munkával elkészített izraeli kézműves nyakláncok, karkötők, fülbevalók, a Mariana Ékszer kristályai méltóak az álomruhához.

Mariana ékszer

Natúr színek és sugárzó tisztaság, csipetnyi egzotikummal. Világos kristályok és bézs gyöngyök díszítik a kollekció darabjait, megfűszerezve fehér és homokszín elemekkel. Gyöngyös ékszereivel a Kalahari kollekció az elegánsabb, finomabb vonalat képviseli, amelyhez tökéletes társ a Barbados fülbevaló. Ha érzékenységgel küzdesz, akkor is bátran viselheted a Mariana ékszereket, ugyanis minden darabjuk antiallergén, nikkel- és ólommentes.

És akkor teljes pompában, már „férj és feleségként” tegyük föl a rumosmeggyet a tejszínhab tetejére. Mondjuk inkább azt kellett volna írnom, hogy tegyük föl a kalapot a choux tetejére. Következzék:

A desszertasztal

Valahogy mindig így kezdődik. A desszertasztal makulátlanul rendezett, glédában sorakoznak a különlegesen finom sütemények. A pár szép, elegáns, visszafogott.

ÁlomCake desszertműhely

Kicsivel később…

Álomcake desszertműhely

Álomcake desszertasztal

Álomcake desszertasztal

Mielőtt mindent megesznek, megmutatom az ÁlomCake Desszertműhely alkotásait. Csodálatosan finomak! Kezdjük egy hatalmas kedvenccel.

Fánkocska mangóraguval és karamell mousse-szal. Ha elegánsan szeretnénk olvasni, íme a francia elnevezés: Choux.

ÁlomCake desszertműhely

Volt egy málnás, panna cottás poharkrém. Kész szerencse, hogy gyors a fényképész, mert ahogy mondom, volt.

ÁlomCake desszertműhely pohárkrém

És voltak mini tartok, múlt időben. A sárga citromos volt. A barna áfonyás, sült karamellel. A zöld pedig málnás pisztáciás. Elképesztően finomak.

Álomcake desszertműhely

Álomcake desszertműhely

Álomcake desszertműhely

Az esküvői desszertasztal királynője, a torta

Három emeletnyi boldogság. Tripla csokoládé az alap, követi a fehércsoki mousse málnával, majd a tetőtérbe málnás pisztácia mousse került. Kata és Gergő tortája marcipán borítást kapott, bár aki nem szereti (van olyan?), nagyon divatosak a meztelen torták, amelyek szintén szépek, de nagyon viccesek, nevezik pucérnak, nakednek, nude-nak is.

ÁlomCake desszertműhely

Mutatok egy nagyon szép képet, amely tökéletesen példázza a szolgáltatók összhangját. Anélkül simulnak egymáshoz az ékszerek, a dekoráció és a torta, hogy előtte látták volna az alkotók egymás munkáját.

Esküvői desszert, ékszer, dekoráció

Úgy kezdtem ennek a nagy napnak a történetét, hogy eleredt az eső. Ám nincs olyan eső, amely esküvő napján el ne állna. Ennyi napsárga citrom és virág láttán kiragyogott az égbolt, Kata átöltözhetett kényelmesbe.

A külső fotózásokhoz a Bablena MIDI csipkeruháját viselte. Nagyon vagány, különleges miniruha ez, amely a levehető tüll szoknyával és a tornacipővel Katát trendsetterré avanzsálta.

Gergő is meglazította Lavard Hungary öltönyét és az ingnyakat, megvált a kifinomult és stílusos nyakkendőjétől. És akkor most lazán megmutatjuk, amit eddig nem tudtunk, az Eprespark csodás, hangulatos parkját, amely tökéletes helyszíne lehet a helyben tartandó kreatív fotózásnak is.

Ez itt a kert…

Eprespark esküvőhelyszín

Eprespark Pintér Andrea szertartásvezető

A nagy napot dokumentálta:

Déber Gábor, az esküvőfotós
A képre kattintva közvetlenül Déber Gábor weboldalára jutsz

„Tudom, hogy az esküvőkön a feladatom nem csupán a szép fotók készítése. A csodás esküvői fényképek csak úgy születhetnek, ha megteremtem azt a légkört, amelytől a fotózás nem egy szükséges feladattá, hanem a nap egyik izgalmas és élvezetes részévé válik. Hiszem, hogy nagyon fontosak a gyönyörű, beállított képek, ám tudom, hogy ezek mit sem érnek, ha nincs bennük a személyiségetek, és nem élvezitek, amit csinálunk. Úgy érzem, az esküvői album legkedvesebb képei azok, amelyeken szeretteitekkel együtt élhetitek meg az esküvőtök meghitt, vagy vidám pillanatait.” (Déber Gábor)

Az eseményről Köő Norbert készített csodálatos filmet

„A legfontosabb, hogy a szolgáltatónak sikerüljön visszaadnia az esküvő hangulatát és elérnie azt, hogy a pár ne feltétlen videósként tekintsen rám, hanem egy aznap szerzett új barátként. Ha ez sikerül, a menyasszony és a vőlegény sokkal közvetlenebb lesz, így sikerülhet olyan őszinte, jó pillanatokat elkapni róluk, a vendégekről, amelyek miatt a néző is megkedveli a társaságot, és szívesen lenne az ünneplők között. Immáron tízenkét éve, hogy a munkám során emberekkel foglalkozom. Az ebben szerzett tapasztalat segít, hogy minél hamarabb megtalálhassam a közös hangot a párral. Mindig törekszem arra, hogy kiérdemeljem a párok bizalmát és arra, hogy rövid időn belül átadhassak nekik egy olyan esküvői videót, amellyel újra átélhetik az emlékeket.” (Köő Norbert)

Köő Norbert videó
A képre kattintva közvetlenül elérhető a videó

 

A szolgáltatók:

Helyszín: Eprespark Rendezvényház és Panzió 

Esküvőszervezés: Shine Rendezvényszervezés

Fotó: Déber Gábor, Az esküvőfotós

Videó: Köő Norbert Videography

Menyasszonyi ruha: Bablena Esküvői Ruhaszalon

Vőlegény öltöny: Lavard Hungary

Ékszerek: Mariana Ékszer

Jegygyűrűk: Crico Ékszer

Dekoráció: Vintagedekor – Provance Esküvő

Torta és desszertek: ÁlomCake Desszertműhely

Frizura: Staudt Hanna 

Smink: Hegedűs Dorina

Grafikai munkák: Varró Réka

Boldogságkapu: Bucek Fabrication

Esküvői szertartásvezető: Whisper Cafe Wedding – Pintér Andrea szertartásvezető

Szerző: Pintér Andrea

 

 

 

 

 

 

Még több friss

A Lautner-birodalom

Bajcsy-Zsilinszky ötven Budapest szívében, a Bajcsy-Zsilinszky út ötvenben, majdnem közvetlenül a Bazilika mellett született egy …

Ez a weboldal sütiket (cookies) használ. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.     >> Adatkezelési tájékoztató <<
Rendben
error: Védett tartalom!